Cartagena

Vrijdag 27 december 2013 Zuid-Amerika - Colombia - Cartagena

Cartagena; een stad vol verrassingen. Het eerste hotel dat we hadden geboekt bleek geen kamer voor ons te hebben waardoor we op een halflek luchtbed in de slaapkamer van de dronken eigenaar de nacht doorbrachten. Vooral zijn nachtelijke rondleiding aan een meisje uit de kroeg was interessant... "As you can see I have two Dutch people sleeping here and overthere is the bathroom". Het tweede hotel was prachtig maar ving niet voldoende zeewind om de honderdduizend muggen uit de kamer te houden. Maar dat maakte niet uit want na een nacht zouden wij met een zeilschip koers zetten naar de San Blas eilanden... dachten we.

Toen wij de avond tevoren de kapitein ontmoetten vertelde hij ons dat dat niet ging gebeuren. Om allerlei onduidelijke en tegenstrijdige redenen konden we pas een dag later vertrekken. Daarom verhuisden wij naar ons derde hotel in de stad waarbij de kosten werden gedekt door de kapitein.

Verder is Cartagena een mooie oude stad, die het duurste centrum heeft in de armste stad van Colombia. De koetsjes, de terassen, de Hardrock cafe's en de Mc Donaldsen staan in schril contrast met wat er buiten de oude stadsmuren gebeurd. Dat hebben we in ieder geval gehoord van een Nederlandse restauranteigenaar die met zijn zaak geld ophaalt om onder andere scholing voor kansarme kinderen buiten de stadsmuren te bekostigen.

Zuid-Amerika gaan we nu achter ons laten. Het waren vier fantastische maanden waarin we veel van de diversiteit van dit continent hebben gezien. We gaan nu lekker zeilen en daarna ontdekken wat Midden-Amerika ons te bieden heeft. Goede jaarwisseling en un prospero ano nuevo!

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.