Puerto Lopez

De Andes bergmuziek heeft plaatsgemaakt voor meer Carraïbische klanken, daardoor weten we voornamelijk dat we een nieuwe wereld zijn binnengereden. Na een flinke reis vanaf Trujillo naar de Ecuadoriaanse grens en een flink oponthoud bij de Peruviaanse douanebeambten zijn we aangekomen in het land dat vernoemd is naar de Evenaar.

Na een nachtje te hebben geslapen in de grote Zuidelijke stad in Ecuador, Guayaquil, besloten we meteen door te reizen naar de kust. Middels een kleine hobbelbus kwamen we daar na een uurtje of vier hobbelen dan ook aan. Grote zandstranden, overal palmbomen en kleine hutjes als slaapvertrekken, het is meteen duidelijk: hier gaan we een weekje relaxen. De naam van het dorpje is Puerto Lopez en in de maanden juni tot oktober kun je hier walvissen zien overwinteren. Ook is er een eilandje, isla de la plata, wat in de volksmond de 'arme mensen Galapagos' wordt genoemd... echt een plekje voor ons om eens te gaan kijken.

Het verhaal over het luieren zal ik jullie besparen, vooral in de donkere maanden in Nederland kan het contrast niet groter zijn. Het isla de la plata is echter wel het benoemen waard. Op dit eiland zie je zeeleeuwen, vogels met grote rode borsten en prachtige natuur... wanneer je in het goede jaargetijde aankomt. Bij ons was er alleen een vogel met enorm blauwe zwemvliezen met de nu al legendarische naam blue-footed booby. De natuur was verder dor en kaal maar de vogels maakten veel goed. Na het eilandbezoek zijn we ook nog gaan snorkelen en zagen we een keur aan vissen, vanuit de boot zagen we zelfs nog een paar zeeschildpadden!

Na een weekje relaxen aan de kust is het morgen alweer tijd om verder te reizen. We gaan weer de bergen in om uiteindelijk aan het eind van de week in Quito aan te komen, de stad die nagenoeg op de evenaar ligt!

Tom Kamphuis

Over de schrijver

Tom Kamphuis Lees alle verhalen van Tom Kamphuis

Berichtenservice Tom & Iline

Anna
Anna 24-11-2013 08:51

"Tssjuss en jij noemt mij "blue footed booby"! Moet jij nodig zeggen met die knal roze veters van je!!" Aldus sprak de blue footed booby ;) 

Barbara en ik zitten hier even een partijtje stront jaloers te zijn op dat strand en de zon en het water en de korte mouwtjes. Geniet er dus maar dubbel en dwars van!

 

veel liefs en een dikke kus,

Anna en Barbara 

Iline Zandstra
Iline Zandstra 26-11-2013 16:33

Hahaha, inderdaad, ik ben de pink-footed booby!

Het water was nog best koud hoor, dus wordt nog maar niet te jaloers. :-)

xxx

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.