San Francisco

San Francisco, onze laatste stop aan deze kant van de Stille Oceaan en ook een plek waar we weer een weekendje een onderkomen hadden bij een Nederlandse connectie. Dit keer bij een vriend van Tom (Martin) en zijn vriendin die hier vorig jaar voor hun werk naartoe zijn verhuisd. Terwijl we aankomen in San Francisco regent het pijpestelen, een unicum wordt ons verzekerd maar wel eentje die we de meeste dagen zullen gaan zien. 's Avonds eten we boerenkool met spek en drinkt Tom een Grolschje toe... even lijken we alweer terug te zijn in Nederland.

De volgende ochtend gaan we naar de kade van San Francisco om een fiets te huren en over de brug te fietsen die iedereen zo goed kent; de Golden Gate bridge. We zijn zeker niet de enige op deze zonnige zondag, maar tussen de schreeuwende wielrenners, slingerende toeristen en poserende bruidsparen door komen we aan de overkant en na wat steile klimmetjes (wat niet meevalt na een half jaar niet fietsen) komen we in het pittoreske Sausalito waar we een tafeltje op een zonnig terras weten te bemachtigen.

Na een hapje en drankjes sluiten wij aan in de lange rij met fietsers voor de veerpont die ons langs Alcatraz, de oude gevangenis, terug vaart naar de stad.Daar rijden we achter de beroemde toeristentram aan over de ontzettend steile wegen in de het centrum van San Fransisco. (Auto's moeten hier haaks op de weg parkeren, anders rollen ze door de remmen heen naar beneden!)
Hierna schuiven we aan bij Mel's Drive In, een echte Amerikaanse diner met jukebox op tafel, waar jaren geleden de film American Graffiti is opgenomen en doen wij ons te goed aan hamburgers en milkshakes.

De volgende dag regent het weer pijpenstelen en is het uitzonderlijk koud voor deze regio, dus lopen we maar wat door de shoppingmall, gaan langs de Starbucks en lezen ons alvast een beetje in voor het volgende gedeelte van de reis, Zuid-Oost Azië!

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Ferrie en Gerrie
Ferrie en Gerrie 02-04-2014 07:54

Wat een fantastiche reis hebben jullie al achter de rug en vast en zeker nog te gaan. Vooral deze laatste bestmmingen waren heel herkenbaar voor ons. Wij hebben 2 jaar geleden dit rondje ook gemaakt in het zuid-westen van amerika.  Yosemite, Brice, Las Vegas,  Josua Tree, en inderdaad ook gefietst over de Golden Gate Bridge. Leuk om het zo door jullie ogen weer terug te zien. 

nog veel reisplezier gewenst

Ferrie en Gerrie

Iline Zandstra
Iline Zandstra 14-04-2014 05:59

Ha oom en tante!

Wat leuk dat we hetzelfde rondje als jullie hebben gemaakt! Het was een prachtig stukje van ons reis!
En nu weer een heel ander stuk van de wereld ontdekken, wat er ook weer prachtig uitziet allemaal!

Groetjes!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.