Nilaveli

Vrijdag 25 juli 2014 Azië - Sri Lanka - Nilaveli

Op vrijdagochtend vertrokken wij voor een heerlijk lang weekend aan het strand van Nilaveli, vlakbij Trincomalee, aan de oostkust van Sri Lanka.
In dit gebied heeft tien jaar geleden de tsunami veel schade aangericht en dat is goed terug te zien als je door dit gebied rijdt; het is een uitgestrekt kaal gebied, met hier en daar een mini vinex-wijk dat door een hulporganisatie daar is neergezet.
Wij verbleven in een leuk hotel met uitzicht op zee, een gezellige beachbar, veel apen, een fijn zwembad, verse bloemen op bed en koeien op het strand, kortom alle ingrediënten voor een paar heerlijke ontspannen dagen aan het strand! 
We hebben nog een bezoekje gebracht aan Fort Frederik in Trincomalee. De Portugezen zijn begonnen met de bouw van dit fort, de Nederlanders hebben dit afgemaakt en daarna is het overgenomen door de Engelsen. Inmiddels is het de plek waar een mooie hindoe tempel staat, waar net een ceremonie aan de gang was toen wij er waren.
Het hoogtepunt was toch wel de laatste dag, toen we met zijn (bijna) allen gingen duiken!! Na een korte instructie in het zwembad, waarbij Erik en Bert heeeel snel de basisbeginselen van het duiken onder de knie moesten krijgen, gingen we op de boot richting Pigeon Island voor de kust van Nilaveli waar we de diepe zee ingingen. Erna bleef aan de oppervlakte om met de snorkel het zeeleven te bekijken. We hadden een beetje pech met het zicht onder de water, maar het was erg leuk om een familieduik te maken.
En toen moesten we alweer afscheid nemen van het strand om het binnenland in te gaan.

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.