Ella

Donderdag 31 juli 2014 Azië - Sri Lanka - Ella

Tudor ging op eigen houtje naar Ella, onze nieuwe bestemming in Sri Lanka omdat wij met de trein gingen reizen! We hadden wat geld van Tudor meegekregen, bijna genoeg voor een zestal tweede klasse kaartjes, maar wij kozen (niet tot ieders plezier) voor een fijne reis in de derde klasse. Na een vertraging van een half uurtje begon het avontuur in de restauratiewagen van de blauwgekleurde trein. Onze reis bracht ons door theeplantages en langs heuvels en steeds geleidelijker werd het warmer en kwamen we in lager gelegen land. Na twee-en-een-half uur met vooral lokalen in een treinstel te hebben gezeten (de meeste toeristen gaan toch voor de tweede klasse) kwamen we aan in Ella.

De bus van Tudor stond al klaar maar Tudor zelf was nergens te bekennen... geen probleem natuurlijk met al onze bagage in een niet afgesloten busje. Toen hij na tien minuten ook ter plekke was konden we vertrekken en reden we naar ons hotel wat uiteindelijk meer weghad van een homestay waar Iline en ik eerder nog wel eens terecht konden komen. Het uitzicht was echter fantastisch en dus installeerden we ons en konden we weer helemaal op temperatuur komen na de Nuwara Eliya avonturen.

De volgende dag gingen we wandelen door de omgeving. Tudor had gezegd dat we een gids nodig hadden die hij had geregeld maar leek het een beetje lijken alsof de beste man bij de vakantieprijs inzat... achteraf bleek dat daar nog een 'kleine' naheffing voor nodig was. Hoe dan ook, lekker wandelen door Ella en omgeving. We kwamen meteen op de spoorbaan terecht, de route die de meeste Sri Lankanen gebruiken om van A naar B te komen, en liepen we door spoortunnels en over spoorbruggen de heuvels in. Na door theevelden te zijn getrokken kwamen we op een heuveltop terecht: Little Adam's peak. Na van het uitzicht te hebben genoten, op adem te zijn gekomen en wat te hebben gegeten gingen we terug naar het dorpje waar we ons een middag goed hebben vermaakt en een avond vooral goed hebben getafeld!

Tom Kamphuis

Over de schrijver

Tom Kamphuis Lees alle verhalen van Tom Kamphuis

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.