Caye Caulker

Maandag 17 februari 2014 Noord-Amerika - Belize - Caye Caulker

Belize is echt een land apart in deze reis. Toen we de grens met Guatemala waren overgestoken was de voertaal ineens Engels, stonden er geen Mayakrijgers op de bankbiljetten, maar Queen Elizabeth en waren alle prijzen ineens verdrievoudigd.

Onze bestemming in dit land was Caye Caulker, de goedkoopste van de beschikbare eilanden om te duiken. Tussen vele toeristen uit voornamelijk de VS, vonden wij na lang zoeken een guesthouse waar nog een bedje vrij was dat een beetje in ons budget viel. 
Het eiland op zich vonden wij niet veel bijzonders, maar het duiken dat vanaf dit eiland mogelijk is was boven verwachting mooi.
Het koraalrif dat rondom de Caye eilanden ligt is al jaren beschermd natuurgebied en daardoor is een enorme diversiteit aan leven onder water.
Bij het rif komen is wel een kleine uitdaging; doordat de golven breken op het rif ontstaat er een flink woeste zee, waar je dan met een vrij klein motorbootje overheen moet zien te komen. Het zeewater spatte zo hevig de boot in dat de duikbril ook boven het wateroppervlak erg handig bleek te zijn:)
Eenmaal in het water was het een kwestie van snel een paar meter dalen en dan wordt het water ineens weer stil. Terwijl wij nog bezig waren met de afdaling zwom de eerste zusterhaai al langs en daarna bleven er maar mooie vissen langskomen in alle soorten en maten en uit alle hoeken en gaten van het koraal, we kwamen ogen te kort om alles te zien, het was prachtig!

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.