Pemuteran

Donderdag 12 juni 2014 Azië - Indonesië - Pemuteran

Op de weg van Ubud naar Pemuteran, gelegen in het noord westen van Bali, is er veel van de schoonheid van het eiland te zien; tempels, rijstvelden, bergmeren, apen en ontelbaar veel tinten groen. Na een aantal mooie fotostops kwamen wij aan het einde van de middag aan bij het Adi Assri Resort waar we een heerlijke week hebben gehad.
De eerste avond was er een speciaal optreden van Balinese muziek en dans i.v.m. de volle maan. De dans was wel leuk om te zien, zeker toen Sara werd uitgenodigd om mee te dansen, de traditionele muziek, waarbij de gamelan (een soort van klokkenspel) de boventoon voert, was oorverdovend! Gelukkig is het maar 1 nacht volle maan:)
In Pemuteran liggen een aantal tempels die we hebben bezocht, waarvan de meest opvallende de Apentempel was. Een grote apenfamilie leeft al jaren in en rond de tempel, alle offers staan achter slot en grendel omdat de apen alles jatten en ze zijn erg brutaal en een beetje agressief als je te dichtbij komt. Het was bijzonder om te zien hoe mensen in de tempel hun rituelen uitvoerden, terwijl met katapulten en stokken de aapjes op afstand werden gehouden.

Een niet te missen activiteit in dit gedeelte van Bali is snorkelen! Met een bootje gingen we naar het Menjangan eiland, waar we met zijn vijven (ook mama!) genoten hebben van het mooie onderwater leven; enorme maanvissen, regenboogvissen, papegaaivissen en heel veel mooie kleine gekleurde visjes waar wij de naam niet van kennen, prachtig om te zien!
Verder hebben we heerlijke rustige dagen gehad gevuld met boekjes lezen op het strand, zwemmen in zee en zwembad, wedstrijdjes wie het langst onder water kan zwemmen (Menno) en wie de meeste koprollen onder water kan maken (Tom) en wie de mooiste achterwaartse duik (Sara) en wie het slechtst kan watertrappelen (ik). En ook massages, spelletjes op de veranda en uiteraard eten hoorden bij de daginvulling! Het Indonesische eten is zo verrukelijk!! Tegenover ons hotel zat een restaurantje met heel smakelijk eten waar we bijna iedere dag geweest zijn en waar we onze laatste avond genoten hebben van een grote rijsttafel voor vijf, heerlijk!

En toen was de week alweer voorbij en moesten we na het ontbijt met zijn allen in de auto naar het vliegveld. Het was een hele fijne vakantie zo met elkaar! Nu weer met zijn tweetjes verder op pad.

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.