Granada

Zaterdag 18 januari 2014 Noord-Amerika - Nicaragua - Granada

De afstand van Isla de Ometepe naar Granada was op de kaart zo klein, dat we ervoor kozen om niet met de wat snellere, maar duurdere, taxibusjes te gaan, maar gewoon met de lokale 'chickenbus', oude Amerikaanse schoolbussen die hier heel veel rondrijden. Dit is ongeveer 10 keer zo goedkoop, maar minstens 3 keer zo lang, over 70 km hebben we ruim 6 uur gedaan:) Maar einde van de middag kwamen we dan toch in Granada aan.  ,
Eens de hoofdstad van Nicaragua, althans volgens de conservatieven in het land, de liberalen zagen Leon als de hoofdstad. Na vele jaren van strijd tussen de beide steden en haar inwoners kwam het tot een compromis: Managua, dat precies tussen beide steden in ligt, werd tot hoofdstad gekozen.

Granada is ook de stad waar de Amerikaanse William Walker zijn hoofdkwartier maakte met het plan om vanuit daar heel Midden-Amerika in te nemen, hij is een stukje gekomen en werd door Amerika zelfs even erkend als president van Nicaragua, maar werd een aantal jaar later om het leven gebracht door verenigde legers in Midden-Amerika die liever onafhankelijk wilden zijn.

Inmiddels is Granada een zeer populaire toeristische trekpleister in Nicaragua, compleet met koetsjes, mooi gerestaureerde koloniale panden, heel veel terrassen met happy hours en heel veel (vooral Amerikaanse) toeristen.
Op zich een mooie stad om te zien, maar door het enorme toerisme lijkt het allemaal ook een beetje gemaakt.
Prima om dus eventjes te zijn, maar na twee dagen zijn we maar weer snel doorgegaan (deze keer toch maar met een snel taxibusje:)

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.