Potosi

Zondag 29 september 2013 Zuid-Amerika - Bolivia - Potosi

Bam! Bam! Zonder echt naar ons paspoort te kijken werden de stempels erin gezet en toen waren we in Bolivia!
Daar stonden de jeeps klaar om ons en de rest van de groep in drie dagen naar Uyuni te brengen. Met twee Ierse meiden, een Australische en Nieuw-Zeelandse gingen wij onderweg met ons Boliviaanse chauffeur. 
Deze vriendelijke man deed het eerste gedeelte van de tour hard zijn best om tijdens het rijden het lijstje met onze namen uit zijn hoofd te leren. 
Hierdoor  raakte de jeep af en toe wat van de weg, maar dat was geen probleem, want wij hadden de beste jeep die er was verzekerde hij ons keer op keer. 'Si, Toyota, Toyota, muy bien, muy bien!' is wel het zinnetje wat wij hem het meest hebben horen zeggen. Totdat bleek dat wij in een Lexus jeep zaten met Toyota stickers erop geplakt en de echte Toyota jeep die voor ons reed stil kwam te staan omdat de remmen niet meer goed werkte. (Geen autopech voor ons deze keer!) 
Op de kleinere weggetjes lette de chauffeur wel heel goed op en hij heeft ons veilig in de Lexus naar het eindpunt gebracht, onder het genot van zijn Boliviaanse muziek. De eerste ochtend leek deze muziek best leuk, 's middags ontdekte we dat hij 8 liedjes had die op de repeat stonden en die hebben we daarna nog twee dagen gehoord, dus we kunnen al 8 liedjes in vloeiend Spaans:)

Het was een fantastische trip, langs mooie meren, vulkanische rotsen, lama's, flamengo's, quinoavelden, geisers en uiteraard de beroemde zoutvlakte. Vooral de Duitse geoloog in onze groep kwam goed van pas bij het vertellen over alle geologische verschijningsvormen die we onderweg zagen, van zijn verhalen snapten we in ieder geval een stuk meer dan de flarden Spaans van onze chauffeur. 

Na aankomst in Uyuni zijn wij met de bus verder gegaan naar Potosi, weer een prachtige busrit door de Andes naar deze stad die op 4000 meter hoogte ligt. De volgende dag hebben we gebruikt om een beetje bij te komen van onze reis en het prachtige koloniale centrum te bekijken, we blijven hier echter niet lang want de soort van hoofdstad van dit land (Sucre) ligt al op ons te wachten!

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.