Bahia Drake

Kort maar krachtig! Dat was ons bezoek aan Costa Rica.

Na de grensovergang tussen Panama en Costa Rica, die veel tijd in beslag nam, waren we net op tijd voor de bus en op het nippertje op tijd voor de boot die ons naar Drake's Baai bracht, vernoemd naar zeevaarder Francis Drake.
De anderhalfuur durende bootreis was vrij spectaculair en bracht zeer recente herinneringen aan zeeziekte boven, maar de natuur om ons heen was direct al prachtig!

In het kleine plaatsje hebben wij vier dagen genoten van de prachtige flora en fauna. Strand en regenwoud lopen hier in elkaar over, dus na een snorkeltripje waarbij we de meest prachtige vissen zagen, liepen we terug door het woud waar de aapjes boven ons hoofd in bomen rondsprongen en de papegaaien krijsten.
Het regenwoud deed haar naam eer aan en onze geplande nachtwandeling viel letterlijk in het water, dus in plaats van nachtdieren op te zoeken luisterden wij in ons droge hutje naar de enorme hoeveelheden water die op de palmbladeren kletterden, wat heerlijk rustgevend klinkt als je binnen zit:) Toen het droog was konden we naar een leuk restaurantje om de vangst van de dag te nuttigen en te vieren dat we alweer vier jaar bij elkaar zijn!

Gezien de hoge prijzen in Costa Rica zijn we snel doorgereisd richting Nicaragua met een tussenstop in San Jose, de hoofdstad. Hier hadden wij een omgekeerde cultuurschok, deze stad deed ons meer westers aan dan alles wat we tot nu toe hebben gezien. Bijvoorbeeld: bij de supermarkt moet je 10 cent betalen voor je plastic tasje en zelf je boodschappen inpakken. Dat was de eerste keer sinds ons vertrek dat we dat weer zagen. En verder; in één straat de McDonalds, BurgerKing, KentuckyFriedChicken, Subways en twee afhaalChinezen. En ook: geen afval en pislucht op straat. Ja dat was even schrikken! Dus we zijn maar weer snel de bus ingestapt op zoek naar minder westerse ervaringen.

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.