Mui Ne

Woensdag 14 mei 2014 Azië - Vietnam - Mui Ne

Er wachtte ons een ontzettend lange treinreis. Liefst zestien uur moesten wij in de trein zitten van Da Nang (bij Hoi An) om in het dorpje Mui Ne in het Zuiden van Vietnam te komen. Aangezien wij geen betere klasse meer konden krijgen en omdat de bus voor ons steeds minder een optie is geworden na de vele uren die wij erin hebben gespendeerd in Latijns-Amerika zaten wij in de harde-stoelen klasse... en hard, dat is in Vietnam écht hard.

Ergens rond middernacht kwamen we geradbraakt aan in ons hotel. Even dachten we nog met de trein de verkeerde kant op te zijn gereden aangezien alle winkelborden op straat geschreven stonden in het Russisch, en wij dachten nog wel dat Poetin zijn zinnen juist op het Westen had gericht. Hoe dan ook, wij konden lekker naar bed en het zou het begin zijn van een korte week heerlijk vakantie vieren in de brandende zon.
Mui Ne is vooral strand, met een straat die daarlangs loopt en vooral heel veel hotels. Mui Ne blinkt uit in het Russische toerisme, dit is de eerste plek van onze reis waar we werden aangesproken in het Russisch in plaats van in het Engels of Duits. Ons hotel-resort had een paar ontzettend fijne zwembaden, maar omdat we in het laagseizoen zaten ook wat last van ontzettend luidruchtige backpackers... waardoor we effectief twee van de vijf nachten goed hebben kunnen slapen. Maar Mui Ne is bovendien de plek waar Iline 28 jaar is geworden!

Haar verjaardag vierden we voor een groot gedeelte in de Nina Spa in Mui Ne, een heel relaxed plekje waar Iline voor een zachte prijs drie uur gescrubd, gemasseerd, nog meer gemasseerd, een gezichtsbehandeling en een stoombad heeft gehad. Ik kon ondertussen gebruik maken van het zwembad daar en wij hebben ook nog eens heerlijk gesmult van een lunch van fruit en loempia's. Aan het eind van de dag werd Iline verrast op een heuse crèmetaart... jullie snappen: dik feest! Na een lange dag gingen we moe maar voldaan naar bed, om fijn te kunnen dromen over een mooi weekje Mui Ne... maar wel pas nadat de luidruchtige Russen buiten bij het zwembad de laatste fles wijn leeg hadden en ook naar bed gingen.

Tom Kamphuis

Over de schrijver

Tom Kamphuis Lees alle verhalen van Tom Kamphuis

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.