Bangkok

Woensdag 2 april 2014 Azië - Thailand - Bangkok

Na drie warme maaltijden, vijf films, twaalf drankjes en zeventien vlieguren kwamen wij aan in Bangkok!
Al bij de bagageband op het vliegveld werden wij opgewacht door een jongeman die met een briefje stond met onze namen. 'Wat een goede service van het hotel!, we worden hier al opgehaald', dachten wij. Maar helaas, het was een medewerker van AirChina die ons kwam vertellen dat onze rugzakken nog ergens op het vliegveld in Peking waren. Na de benodigde papierwinkel in orde te hebben gemaakt liepen we de aankomsthal in, waar wel de ophaalservice van ons hotel stond te wachten, die ons snel naar onze kamer bracht, waar we eindelijk konden slapen.
De eerste dagen in Bangkok hebben we nog niet veel gedaan, we hadden best wel last van een jetlag (we zijn van 9 uur vroeger dan Nederland naar 5 uur later gegaan) en moesten even wennen aan het nieuwe klimaat, 35-40 graden met een luchtvochtigheid van 70-80%. We hebben ons visum aangevraagd bij de ambassade van Vietnam, de enorme shoppingmalls in dit district van de stad bekeken en plannen gemaakt voor dit gedeelte van onze reis. En na anderhalve dag hadden we gelukkig onze tassen alweer terug.

Daarna zijn we naar het backpackersgedeelte van de stad gegaan, niet echt ons stukje stad! Er waren zoals je dat kunt verwachten veel toeristen, slechte hotels en ook wel wat toeristenmoeheid bij de Thai. Vanuit dit stukje stad hebben we het grote paleis van Bangkok gezien. Erg veel goud, veel mooie beelden en enorme muurschilderingen. In dit paleis staat ook de Emerald Boeddha, een beeld helemaal gemaakt uit Jade in een tempel die één van de heiligste plaatsen van Thailand is. Er mochten hiervan geen foto's of video's worden gemaakt, wij hadden dan ook veel lol toen we een monnik zagen opstaan uit de menigte die vlak voor het weglopen nog even snel een iPad uit zijn pij haalde om stiekem een foto van het beeldje te maken...

Op zondag 6 april gingen wij een fietstour maken door de stad, het werd een heel bijzondere dag!
We begonnen in Chinatown, waar we door piepkleine smalle straatjes fietsten, langs kleine tempels, huisaltaren en versierde bomen, dit zijn Boeddhabomen, daar worden lappen stof in de kleuren van de regenboog ingehangen voor de goede geesten die in de boom wonen en de mensen die er omheen wonen beschermen. Met de fiets in de trein gingen we naar de rand van het centrum, langs golfplaten huisjes die op 2 cm van het spoor zijn gebouwd, waar we o.a. vechthanen en een boksring tussen de huisjes zagen!
Na een klein stukje op de fiets hoorden we muziek en zagen we een groep boeddhistische monniken zitten. Onze gids vroeg iemand wat er daar gebeurde, het bleek een jaarlijkse hindoeïstische ceremonie te zijn, die nu door Thaise boeddistische monniken werd uitgevoerd, de religies vermengen zich hier steeds meer met elkaar.
Wij werden meteen uitgenodigd deel te nemen aan de ceremonie, we hebben gebeden met de monniken en zijn met heilig lotuswater besprenkeld voor geluk. Dit was een heel bijzondere en mooie ervaring.

Tijdens de fietstocht hebben we heel veel gezien; kleine huisjes en paleizen, kinderen die aan het genieten waren van hun zomervakantie en heel veel tempels en moskeeen. Bij één van de tempels die we hebben bezocht hebben we (heel veel!) heilige vissen gevoerd door stukjes brood en een soort van popcorn in het water te gooien, ook dit breng geluk.

Op een longtailboot werden we weer terug gebracht naar het centrum van de stad. Terwijl wij keken naar de tempels en de mensen aan de oever ging mijn telefoon: terwijl wij in Bangkok besprenkeld werden met heilig water werd er in Nederland een kindje geboren, ons nichtje Janne! We waren ontzettend blij en helemaal vol van het nieuws uit Nederland zodat de tempels als in een waas aan ons voorbij trokken. In het hotel teruggekomen hebben we dan ook meteen geskyped met ons nieuwe nichtje en geproost op een lang, gelukkig en gezond leven! De rest van de dagen in Bangkok konden niet meer stuk!

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Betty Blaauw
Betty Blaauw 08-04-2014 19:02

Wat een reis maken jullie! Wij hebben gedeeltelijk in stukken en brokken gezien met groeps reizen leiden.... Soms met een lange " ij " lijden.....waar jullie één verhaal lijn hebben! Die fiets tocht hebben  wij ook gemaakt wat een wisselende tocht .... !             Op afstand mee reizen zonder slaap ritme storingen is ook wel lekker!  Geniet ervan!!!  Liefs Robert en Betty Heiloo

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.