Hoi An

Maandag 12 mei 2014 Azië - Vietnam - Hoi An

En de reden van al dat haasten: Hoi An. Een dorpje aan de kust van Vietnam dat bekend staat om zijn nacht festiviteiten. Eens per maand gaat hier de straatverlichting uit en nemen lampionlichtjes het verlichten van de straat over. Wij kwamen aan op het moment dat het ook nog eens de verjaardag van Boedha was, dubbel feest dus!

Het dorpje zelf doet haast Zuid-Frans aan, lichtgele huisjes aan een haventje en vooral vis op het menu. De palmbomen vertellen je echter dat je nog wel een stukje Zuidelijker bent dan de Franse rivièra al spreken de meeste mensen (lees: toeristen) op straat Frans. Het is een mooi dorpje, maar wanneer de avond valt is de echte pracht te zien. Overal zijn lichtjes te zien, voornamelijk op het water. De mensen hier laten een lichtje drijven op het water om een wens te doen, en dat doen ze dan ook allemaal. Waarschijnlijk speelt de verjaardag van de Boedha ook mee, want de rivier is op een bepaald moment echt bezaaid met de lichtjes wat een prachtig gezicht is. In de straatjes doen mensen een wens door papiertjes in een vuurkorf te gooien en dat in combinatie met de lampionnen boven de straat en in de bomen geeft een haast surrealistisch beeld. Wanneer de avond op z'n einde loopt kijken wij nog steeds uit over de rivier, wat nu meer een rivier van licht is geworden.

De volgende dag doen we weinig, het is gewoon te warm in dit deel van Vietnam. We wachten totdat het donker wordt en dus afkoelt en gaan weer het dorpje in. De straatverlichting blijft aan en er zijn nog maar weinig lichtjes op het water, het dorpje lijkt in geen enkel opzicht meer in het sprookje van de avond ervoor... gelukkig hebben we de foto's nog!

Tom Kamphuis

Over de schrijver

Tom Kamphuis Lees alle verhalen van Tom Kamphuis

Berichtenservice Tom & Iline

johan en gerda
johan en gerda 15-05-2014 09:17

Hey , het is iedere keer weer een genoegen om jullie stukjes en foto's te bekijken. Wat een prachtig gezicht al die lichtjes op het water. Geniet er nog lekker van en hopelijk merken jullie niets van de ongeregeldheden daar tov. de chineese bevolking. 

Fijne tijd nog.

groetjes Johan en Gerda

antoinette
antoinette 15-05-2014 10:17

Schitterend, hebben jullie ook nog een wens gedaan?

Tom Kamphuis
Tom Kamphuis 16-05-2014 07:50

Van de ongeregeldheden hebben we weinig gemerkt hier Johan en Gerda en we zien er gelukkig niet al te Chinees uit... je merkt wel dat ze hier in Vietnam (en Laos en Thailand) een algemene afkeer hebben van Chinezen, dus dat kan weleens ontaarden in wat onvriendelijker gedrag...

En een wens hebben we niet gedaan Antoinette, ik denk dat we al teveel onder de indruk waren van het lichtspektakel.

Mariet
Mariet 16-05-2014 12:06

hoihoi Tom en Iline

Hoi An staat ook bekend om het laten maken van kleding; jurken, pakken enz. Gaan jullie nog wat laten maken?

Geniet ervan! Het is erg leuk om te zien en te horen wat jullie doen, want een jaartje geleden zat ik daar ook nog.

 

groeten, Mariét

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.