Negombo

Zondag 20 juli 2014 Azië - Sri Lanka - Negombo

Negombo is geen plaats op Borneo of Sumatra en ook zeker geen dorp in Indonesië. Negombo is een dorp aan de Westkust van Sri Lanka en dat was de volgende bestemming in onze reis. De keuze voor Sri Lanka hadden we niet zelf gemaakt maar was ingegeven door mijn zusje en mijn ouders die op vakantie gingen naar dit eiland. Om ze te verassen bedachten wij dat het leuk zou zijn met ze mee te gaan en zo kon het gebeuren dat wij na een relatief korte vliegreis aankwamen op het eiland dat net ten Zuiden van India in de Indische oceaan ligt.

De reis ging niet helemaal zonder slag of stoot. Aangekomen op de internationale luchthaven van Jakarta bleek onze vlucht te zijn geannuleerd en kregen wij te horen dat we pas de volgende dag zouden vliegen! Groot probleem dus en een verassing waar we een half jaar aan hadden gewerkt viel bijna in het water. Na een paar uur in het kantoor van de luchtvaartmaatschappij te hebben gebivakkeerd en door wat druk op de mensen daar uit te oefenen bleek er uiteindelijk toch nog wat mogelijk te zijn en zaten we na ruim acht uur op de luchthaven te zijn geweest in een vliegtuig richting Singapore. Van daaruit vlogen we door naar Colombo en om twee uur 's nachts lagen we in ons bed in Negombo.

De volgende dag gingen we met Tudor, de chauffeur van onze twee weken hier, op weg naar de internationale luchthaven. Wij wachtten daar op Tudor die mijn ouders, Jolijn en Bert ophaalde van het vliegtuig. Na ruim een uur wachten, de koffer van Bert was zoek, waren ze door de douane en zette Tudor ze buiten de aankomsthal neer zodat hij de bus kon voorrijden. Toen wij daar met het busje aankwamen was de verbazing meer dan groot en het duurde even voordat iedereen weer helemaal bij zinnen was. Hierna reden we met z'n allen verder naar ons nieuwe hotel en bleek dat de standaard qua accomodatie er de komende twee weken behoorlijk op vooruit gaat. Flinke kamers, zwembaden en personeel dat het vuur uit de sloffen loopt voor al je verzoeken... eindelijk vakantie dus!

Die eerste twee dagen stonden verder vooral in het teken van ontspannen, bijpraten en genieten van de zon op dit eiland in de Indische oceaan. Voor ons betekende de reis naar Sri Lanka ook het ingaan van het laatste deel van onze reis. Na Sri Lanka vliegen we namelijk nog naar Zuid-India voor een reis van een week of drie en op vrijdag 29 augustus zullen wij weer terugkomen in Nederland, wij landen rond half 11 in de ochtend op Schiphol... gelukkig hebben wij nog een maand en genieten we er dus nog maar even van!

Tom Kamphuis

Over de schrijver

Tom Kamphuis Lees alle verhalen van Tom Kamphuis

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.