Cemoro Lawang

Zondag 13 juli 2014 Azië - Indonesië - Cemoro Lawang

Cemoro Lawang is een dorpje dat vlakbij de Bromo vulkaan ligt. Daarmee zijn alle positieve punten van dit dorp ook genoemd. Het is een uiterst onwelkom, ongezellig en deprimerend plaatsje. De accomodaties zijn of heel luxe en duur (niet voor ons dus) of eenvoudige homestays. Omdat de mensen weten dat er toch wel toeristen komen om de vulkaan te bekijken wordt er zo min mogelijk tijd en aandacht aan de gastenkamers besteedt, daardoor zijn alle homestays evenredig lelijk en vies, maar goed voor 1 nachtje is dat wel te doen. De zonsopgang bij de Bromo zou het allemaal goed maken! Om 4 uur in de ochtend werden wij door een jeep opgehaald en reden we naar het uitzichtpunt waar de zonsopgang het beste te zien is. Helaas, geen zon te bekennen..... wel wolken en regenwolken en een ijzige wind. En ook heel veel toeristen, vooral Nederlanders, het vakantieseizoen is duidelijk begonnen.
Na anderhalfuur stapten we weer in de jeep en werden we bijna aan de voet van de Bromo afgezet zodat we naar de krater konden lopen. Het was lastig om uit de jeep te komen, omdat er een kudde paarden bijna naar binnen werd gedreven door de eigenaren die heeeeeeel graag een ritje naar kratermond wilden verkopen. Wij bedankten vriendelijk voor het aanbod en gingen te voet de vulkaan op, vergezeld door de virendelijke paardenmeneren die dichtbij je blijven lopen voor het geval je van gedachten veranderd.
Bovenop de vulkaan waren we wel onder de indruk van de enorme krater en de stoom en zwavellucht die eruit kwam.
Weer terug in het dorp was het nog maar even wachten op de shuttlebus die ons terugbracht naar lager gelegen, warmere, vriendelijker oorden.

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Mariet
Mariet 18-07-2014 10:19

Hee hoi, jammer van de zonsopgang. Maar klinkt goed. Ik vlieg 29 sept met Floris naar indonesie. En wij willen de bromo vulkaan ook beklimmen. 

xx mariet

ps wanneer eindigt jullie reis? Of is het verslavend?

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.