Leon

Maandag 20 januari 2014 Noord-Amerika - Nicaragua - Leon

Leon, de 'andere hoofdstad' van Nicaragua en zoals de mensen hier zelf zeggen, de hoofdstad van de revolutie, want in deze stad werd de dictatoriale president Somoza vermoord, wat het begin betekende van de revolutie in het land.

In Leon zijn de koloniale gebouwen wat minder mooi gerestaureerd, is het op 1 straat na veel minder toeristisch en vonden wij het veel leuker, het is een stad waar echt geleefd wordt, meer marktjes en straatverkopers en meer huizen dan hotels.
Naast een bijzonder mooie kathedraal en een paar andere mooie oude kerken heeft Leon ook veel natuur te bieden.
Op een klein uurtje rijden vanuit de binnenstad sta je tussen vier verschillende vulkanen. Een daarvan, de Cerro Negro, (zwarte berg) zijn wij opgeklommen. Vanaf daar hadden wij een prachtig uitzicht op de omliggende vulkanen en de Stille Oceaan. Deze vulkaan is een van de meest actieve vulkanen van Midden-Amerika en is nog erg jong. De vulkaan is net 160 jaar geworden en heeft voor de laatste keer in 1999 Leon onder een flinke deken van as bedekt, zo dik dat volgens onze gids sommige huizen bezweken onder het gewicht van het as.

Na een poosje van het uitzicht genoten te hebben was het tijd voor spannender dingen: we gingen op een board vanaf de vulkaan naar beneden glijden! Je kon dit staand of zittend doen, waarbij je zittend een stuk sneller kon glijden omdat je in een rechte lijn van de berg afdook. Wij kozen voor de zittende variant en waren dus in no-time beneden, dat was erg leuk en heel erg stoffig.
Dit was de laatste bestemming alweer in Nicaragua, morgen vertrekken wij naar de Caribische kust van Honduras!

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

johan en gerda
johan en gerda 23-01-2014 09:14

 

Wat verschrikkelijk leuk om jullie op deze manier te volgen. Veel informatie, leuke foto's: er gaat een wereld voor ons open. Blijf vooral zo mooi schrijven en...........genieten!

 

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.