Kandy

Maandag 28 juli 2014 Azië - Sri Lanka - Kandy

Kandy is waarschijnlijk wel de meest toeristische plaats van Sri Lanka. Het stadje ligt in aan een meer, omring door bergen, die voor een groot deel staan volgebouwd met hotels. Op de weg ernaartoe maakten we eerst een stop bij de Gouden tempel en de Dambulla grottempels. Een tien meter hoge Boeddha, de hoogste in deze positie, staat bij de ingang van het complex en is indrukwekkend. Nadat we een flink aantal trappen op waren gelopen in de brandende zon kwamen we bij een aantal in de rotsen uitgehouwen tempels. De rotswanden zijn helemaal versierd met schilderingen en in elk van de vijf kamers liggen en staan Boeddha’s, 153 stuks in totaal. Daarnaast zijn er ook nog drie oude koningen te bewonderen en vier beelden van goden en godinnen.

Na ons tempelbezoek reden we verder en kregen we een rondleiding door een ayurvedische kruidentuin, waar we leerden dat je met kruidnagelpoeder je tanden kunt poetsen, saffraan onder je ogen kunt smeren tegen donkere kringen en waar Tom met een ongedefinieerd zalfje het haar op zijn hand verloor. Ook zagen we hoe van kokosnootharen touw gemaakt kan worden en kregen we een korte kennismaking met de ayurvedische massagetechniek. Daarna konden we uiteraard in de ayurvedische winkel alle producten aanschaffen. Aangekomen bij ons hotel genoten we van een hapje en drankje aan de zwembadrand met een mooi uitzicht over het meer. De avond viel al snel en moe kropen we in bed.

De volgende dag gingen we naar een Batik fabriek, natuurlijk met winkel waar je van alles zou kunnen kopen. Hierna kregen we van Tudor de mogelijkheid om ook naar een juwelenwerkplaats en winkel te gaan, want daar hadden ze een heel mooie film waarin we ook de Sigriya rots nog eens goed zouden kunnen zien… nee bedankt Tudor. Daarna kregen we de mogelijkheid om naar een zijdefabriek en winkel te gaan… NEE BEDANKT TUDOR! Daarna reden we door naar een spa waar de dames konden genieten van een hele glibberige oliemassage en konden de mannen even bijkomen van alle verkooppraatjes van die ochtend. In de middag bezochten wij Kandy zelf, met als centrum de tempel van de tand. Die tand was ooit van Boeddha himself en heeft na vele omzwervingen een thuis gevonden in deze tempel in Kandy. Verdere bezienswaardigheden in die tempel: veel pelgrims, nog meer toeristen en een opgezette olifant.

In Kandy was het koud en we konden dus ook niet echt gebruik maken van het zwembad. De volgende dag reden we alweer verder de bergen in, op weg naar een nieuwe bestemming!

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

Wees de eerste die een berichtje achterlaat voor Tom & Iline!

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.