Bangkok

Dinsdag 3 juni 2014 Azië - Thailand - Bangkok

En zo zijn we weer terug in Bangkok, daar waar we twee maanden geleden begonnen aan ons rondje door Zuid-Oost Azië. We zijn met de trein komen aanrijden uit Karchanaburi en hadden daarbij een complete treinwagon voor ons alleen... en niet omdat er geen stoelen inzaten of omdat er meer kakkerlakken in de wagon zaten dan bankjes om op te zitten, gewoon omdat er niet zoveel mensen op de trein zaten. Wel liet de moesson zich weer even zien en moesten we dus flink aan de slag om alle ramen van onze wagon dicht te krijgen, de slagregen kwam daarvoor namelijk tot in elke kleine hoek van het rijtuig. Na een flink kwartiertje regenen hield het op en tegen de avond kwamen we aan in Bangkok.

De stad zelf is nog niet veel veranderd sinds we hier zijn, en op wat militaire blokkades onderweg naar de stad toe na is er niets te zien van de machtswisseling van de afgelopen maand. Wij zijn hier nog even om de laatste zaken te regelen voordat we morgen in het vliegtuig stappen op weg naar Indonesië. Daar zal op het eiland Bali een weerzien volgen met Hetty, Menno, Sara, Loes en Bert, voor ons de start van een lange tijd in de voormalige Nederlandse kolonie. Daarvoor moeten we nog wel even de nachtklok trotseren omdat ons vliegtuig zo vroeg vertrekt... laten we hopen dat de militairen net zo goedlachs zijn als de overige Thai!

Tom Kamphuis

Over de schrijver

Tom Kamphuis Lees alle verhalen van Tom Kamphuis

Berichtenservice Tom & Iline

Nellie Brokaar
Nellie Brokaar 09-06-2014 18:59

Wat zijn jullie reisverslagen boeiend en kleurrijk beschreven.En dan die prachtige foto´s.Ik geniet ervan en reis zo mee in een wereld waar ik niet zo gauw meer zal komen.Fantastisch.En jullie zien er zo blij en open en ontspannen uit.Genieten.

Is Hetty al bij jullie(geweest)?

Hartlijke groeten van nellie en Henri brokaar en lieve groet van Anoek.

 

 

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.