Unawatuna

Zaterdag 2 augustus 2014 Azië - Sri Lanka - Unawatuna

Unawatuna, alweer onze laatste bestemming op Sri Lanka, is een klein gezellig dorpje met souvenirwinkels, een mooi zandstrand en een ruige zee die verrassend koud is. We hebben hier genoten van zon, zee en strand, eten, drinken en samenzijn. Daarnaast nog een fantastische massage voor de dames en een cultureel uitstapje voor de heren naar Galle, waar veel Nederlandse historie te zien is.

In die stad staat namelijk een fort dat ooit deels is gebouwd door de Portugezen. Toen kwamen wij Nederlanders en dachten; dat is een mooie plek, laat ons daar maar een tijdje wonen. We gooiden de Portugezen uit het fort en bouwden het verder uit met onder andere een Nederlands Hervormde kerk, een postkantoor en een aantal bastions die tegenwoordig nog namen dragen als Utrecht en Akersloot. De Engelsen waren degenen die uiteindelijk de boel van de Nederlanders overnamen maar de Nederlandse overheersing lijkt hier de diepste sporen te hebben achtergelaten. Een erg leuk uitstapje zo aan het einde van onze gezamenlijke reis.

En toen moesten we ineens alweer de familie dagzeggen! De twee weken hier zijn echt voorbij gevlogen, want zoals altijd: de tijd vliegt als je het leuk hebt! En dat hadden we.

Iline Zandstra

Over de schrijfster

Iline Zandstra Lees alle verhalen van Iline Zandstra

Berichtenservice Tom & Iline

johan en gerda
johan en gerda 05-08-2014 17:57

Wat een prachtige foto's en wat gezellig zo'n vakantie met de hele bubs. Mooi land zo te zien.

Jullie nog heel veel plezier de laatste weken( klinkt wel raar zeker) en tot in Nederland . Blijf nog even genieten!!!! 

Johan en Gerda

 

Tom Kamphuis
Tom Kamphuis 06-08-2014 07:24

Dank jullie wel! We mogen nog een ruime drie weken genieten van Zuid-India en dan is het weer terug naar die moeilijk definieerbare realiteit die Nederland heet... ;-)

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.