Salento

Dinsdag 10 december 2013 Zuid-Amerika - Colombia - Salento

Salento ligt in het hart van de koffieregio van Colombia, geen wonder dus dat wij hier wel naartoe moesten om daar zelf een kopje koffie te proeven. De regio is weer groen net als San Augustin alleen dan bezaait met verschillende akkerlanden met planten, waaronder de koffieplant. Na een hacienda te hebben uitgekozen om te overnachten (met prachtige uitzichten over de vallei) hebben we ons verdiept in de mogelijkheden een koffieboerderij te bezoeken.

Een dag later gingen we naar zo'n boerderij, die van Sacha Mama. Een kleine boerderij waar alles op een zo milieuvriendelijke manier wordt klaargemaakt. Na een wandeltocht van ongeveer twee uur, waarvan we een half uur liftend hebben weten af te snijden, kwamen we aan bij de boerderij en bleken we de enige twee personen te zijn die aan de tour meededen. De eigenaar van de boerderij, Pedro, bleek echter een bevlogen type te zijn die duidelijk Spaans sprak dus we hebben daar een fantastische middag gehad waarbij we onze eigen koffie hebben gemaakt. Erg leuk. Daarnaast voerde hij de vogels uit de buurt en zo hebben we een ontzettend bont gezelschap aan gevleugelde diertjes zien langskomen.

In Salento kun je ook een wandeltocht maken naar de Cocora vallei. Deze vallei staat bekend om zijn grote palmen, een nationaal symbool voor de Colombianen. Wij hebben die tocht uiteraard ook gemaakt, in het weekend zodat het er zwart zag van de Colombianen. Het was een prachtige tocht door bossen en over heel veel hangbruggen met een stop bij een huisje waar een ontzettende hoeveelheid kolibri's rondfladderden en met uiteidelijk een uitzicht over de palmbomen... Althans, dat zouden we moeten hebben kunnen zien als het niet zo bewolkt was. Tussen de wolken door zagen we af en toe een palm, gelukkig werd dit lager in het dal weer beter en kregen we uiteindelijk ook de echte (torenhoge) palmen te zien.

Verder zijn wij in Salento vooral bijgekomen van de stadsdrukte van Bogota en hebben wij de batterij weer opgeladen voor de volgende stad in Colombia: Medellin.

Tom Kamphuis

Over de schrijver

Tom Kamphuis Lees alle verhalen van Tom Kamphuis

Berichtenservice Tom & Iline

erna kamphuis
erna kamphuis 17-12-2013 19:03

Prachtig !

Ik zou zo op de kop koffie willen komen !  ;-)

Groetjes Erna

Mariet
Mariet 17-12-2013 19:08

Ben jaloers... Wil ook wel weer reizen.

waar wordt kerst en oud en nieuw gevierd? Of nog geen planning. Veel plezier. En alvast hele leuke, mooie en fijne feestdagen toe gewenst. Xx Mariët 

Je moet ingelogd zijn om een berichtje achter te kunnen laten, log hier in.